База със знания
Счетоводна кантора Баланс > Счетоводна кантора БАЛАНС > База със знания

Задай въпрос:


SMS известяване при промяна в Търговския регистър

решение

Нова услуга, SMS оповестяване за постъпила входяща регистрация за търговец в информационната система на Търговския регистър, въведе Агенцията по вписвания от 05.12.2012 г. От услугата могат да се възползват както самите търговци, така и всички заинтересовани лица. Те ще бъдат известявани за настъпили промени по партидата на търговец в Търговския регистър, като при това могат да се проследяват промени по партидите на/до 10 фирми.

За да се възползвате от услугата е необходимо да се регистрате. Това може да стане по два начина- или на гише в Агенцията или онлайн – като попълните електронната форма за регистрация  и закупите пакет от 500 кратки уведомителни съобщения за срок от 2 години. Цената на пакета е 6 лева. След като попълните формата за онлайн регистрация, ще получите потвърждение, както и е-mail с данни за клиентския Ви профил. За да активирате услугата е необходимо да изпратите SMS от заявения мобилен номер, на кратък номер 18435 (за всички оператори), в който трябва да впишете идентификационния код, получен при регистрацията. Активирането на услугата трябва да се извърши в срок от 48 часа, в противен случай регистрацията автоматично се заличава от системата.

Министърът на правосъдието Диана Ковачева обеща, че от февруари 2013 година се въвежда сходна SMS услуга и срещу имотните измами, с която всеки собственик, който се регистрира и получи код, може да бъде известен при опити за промяна на неговата собственост. Така всеки един гражданин, който пожелае, може да бъде уведомяван когато има промяна в собствеността на имота му при опит за измама да реагира незабавно като оспори промяната в съда.

 
Беше ли ви от полза тази статия? ДА / НЕ
Детайли за статията
ID на статията: 17
Категория: Новини
Дата на добавяне: 2012-12-21 10:58:09
Разглеждания: 75
Рейтинг (Гласове): Тази статия е оценена 5.0/5.0 (1)

 
« Назад

Интегрирано от софтуерна компания New Era Ideas за Счетоводна кантора БАЛАНС.